Продукти:
4 свински медалиона
брашно
1 връзка салвия
4 листа парма- шунка
100 мл зехтин
100 мл бяло вино
50 мл топла вода
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Лесно и бързо, като всичко гениално и вкусно.
Овалваме месото много дебело в брашното и го запържваме крато в силно загрятото олио.
Обръщаме, покриваме всяко медалионче с по един тънък лист ароматно прошуто и ги завиваме нежно с дъхаво одеалце от салвия.
Бързо гасим с виното, разреждаме с малко вода, солим, поръсваме с черен пипер и веднага похлупваме с капака.
Намаляме огъня и изчакваме търпеливо дългите 5-10 минути докатото се превърнат отделните аромати в едно силно, но нежно, омайно съзвучие.
Проверяваме дали гъстотата на сосчето ни съвпада с очакванията. Оставяме до поизври ако е нужно, а после сервираме и му се нахвърляме стръвно, като не спираме да молим бога за прошка защото не може да не е грешно щом е толква вкусно.
Благодаря на Камело за тази невероятна рецепта!
Danke, Camelo!
Es ist unglaublich lecker!
PS.
Между другото, "Salt' im bocca!" на римски диалект означава "Скочи в устата!" :)
Salti in bocca alla romana
Драго, само от описанието ми потекоха слюнки! :) Страхотно си го описал, а снимките са греховно изкусителни! ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави ! :)
Миро
Изглежда невероятно вкусно а и много много обичам салвия. Ще бъде тествано в най-скоро време :-) Благодаря че сподели и хубав уикенд от мен!
ОтговорИзтриванеДраго,ама как само го описваш,страшен си!Отскоро съм тук,но пък винаги ми е много интересно да чета и разглеждам!
ОтговорИзтриванеВеликолепно предложение!Понякога най-лесните за приготвяне рецепти са и най-вкусни!
Поздрави и хубави почивни дни!
п.п.о,щях да забравя,че имаш при мен една споделена награда,заповядай да си я вземеш,друже:)!
Благодаря ви другарчета-кулинарчета! :)
ОтговорИзтриванеТова е наистина нещо, което си заслужава и е по-лесно отколкото да се почеше май по главата. :)
Не губете време, а запретнете ръкави за 2-3 минутки и внимавайте после само да не си отхапете пръстите.
Да ви е сладко!
Един много вкусен ден и от мене! :)
"Недопустимо вкусно" - като повечето неща от италианската кухня :)) Тя е голямата ми споделена любов и една от особено страстните и любими проявни форми е точно това ястие :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно си го приготвил, Драго!
Благодаря Lety!
ОтговорИзтриванеМного ценя твоето мнение и истински се радвам, че ти харесва!
До скоро! :)