четвъртък, 30 юни 2011 г.

"Saltimbocca alla romana" или просто нещо недопустимо вкусно!






Продукти:

4 свински медалиона
брашно
1 връзка салвия
4 листа парма- шунка
100 мл зехтин
100 мл бяло вино
50 мл топла вода
сол и черен пипер




Начин на приготвяне:

Лесно и бързо, като всичко гениално и вкусно.

Овалваме месото много дебело в брашното и го запържваме крато в силно загрятото олио.
Обръщаме, покриваме всяко медалионче с по един тънък лист ароматно прошуто и ги завиваме нежно с дъхаво одеалце от салвия.

Бързо гасим с виното, разреждаме с малко вода, солим, поръсваме с черен пипер и веднага похлупваме с капака.

Намаляме огъня и изчакваме търпеливо дългите 5-10 минути докатото се превърнат отделните аромати в едно силно, но нежно, омайно съзвучие.
 
Проверяваме дали гъстотата на сосчето ни съвпада с очакванията. Оставяме до поизври ако е нужно, а после сервираме и му се нахвърляме стръвно, като не спираме да молим бога за прошка защото не може да не е грешно щом е толква вкусно.

 





Благодаря на Камело за тази невероятна рецепта!

Danke, Camelo!

Es ist unglaublich lecker!


PS.
Между другото,  "Salt' im bocca!" на римски диалект означава "Скочи в устата!" :)


Salti in bocca alla romana

6 коментара:

  1. Драго, само от описанието ми потекоха слюнки! :) Страхотно си го описал, а снимките са греховно изкусителни! ;)
    Поздрави ! :)
    Миро

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда невероятно вкусно а и много много обичам салвия. Ще бъде тествано в най-скоро време :-) Благодаря че сподели и хубав уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Драго,ама как само го описваш,страшен си!Отскоро съм тук,но пък винаги ми е много интересно да чета и разглеждам!
    Великолепно предложение!Понякога най-лесните за приготвяне рецепти са и най-вкусни!

    Поздрави и хубави почивни дни!

    п.п.о,щях да забравя,че имаш при мен една споделена награда,заповядай да си я вземеш,друже:)!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви другарчета-кулинарчета! :)

    Това е наистина нещо, което си заслужава и е по-лесно отколкото да се почеше май по главата. :)

    Не губете време, а запретнете ръкави за 2-3 минутки и внимавайте после само да не си отхапете пръстите.

    Да ви е сладко!

    Един много вкусен ден и от мене! :)

    ОтговорИзтриване
  5. "Недопустимо вкусно" - като повечето неща от италианската кухня :)) Тя е голямата ми споделена любов и една от особено страстните и любими проявни форми е точно това ястие :)
    Страхотно си го приготвил, Драго!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря Lety!
    Много ценя твоето мнение и истински се радвам, че ти харесва!
    До скоро! :)

    ОтговорИзтриване