понеделник, 10 октомври 2011 г.

Тиквена супа с кокосово мляко





Продукти:

400 г месо от тиква
2 шалоти или 1 глава лук ситно нарязани
олио
200 мл кокосово мляко
200 мл прясна сметана
3-4 с.л. Crème fraîche или крема
50 мл. китайско вино от сливи или друго бяло и сладко
1 с.л. соев сос
3 см джинджифил
1 скилидка чесън
малко сок от лимон
сол, бял и черен пипер, кайен пипер, къри и индийско орехче
свеж кориандър
печени и обелени тиквени семки



Начин на приготвяне:

Пържим в малко олио до омекване лука заедно с на малки кубчета нарязаната тиква. Гасим с виното и заедно с фино накълцаните чесън и джинджифил пюрираме до съвсем гладко..

Прибавяме кокосовото мляко, сметаната и разбъркваме с няколко лъжици крема. Варим около десетина минути, солим и овкусяваме със соев сос, малко лимон и с останалите подправки.

Готово. Малко екзотика с подръчни материали.

Гарнираме със свеж кориандър и печени тиквени ядки.

Да ви е слако!




7 коментара:

  1. Малко екзотика,но толкова обещаваща-ароматна и сгряваща супичка,екстра е,Драго!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, точно такава си стана. :)
    Една спокойна и приятна вечер ти желая!
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Драго,
    чудесна супичка!
    Обичам кокосовото мляко като продукт,
    а виното явно е едно подходящо допълнение.
    Спокойна и усмихната седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Дани!
    И за теб точно една такава! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много ми допада- кокосовото мляко звучи обещаващо към тиквата;-)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Звучи леко екзотично, но изглежда убийствено вкусно.:-)) Идеална супичка за студеното време! Поздравления, Драго!
    Поздрави и уютни есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  7. О да, млекцето си пасва наистина чудно!
    Благодаря ви момичета! :)

    ОтговорИзтриване