.
Продукти:
1 ситно нарязана глава лук
1 фино нарязана скилидка чесън
2 с.л. олио
1 малка консерва обелени и нарязани за пица домати (400 г)
50 г кафява захар
30 мл светъл винен оцет
1 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. горчица
1 ч.л. подправки от Прованс т.е. розмарин, чубрица, босилек, майоран, магданоз, джоджен, риган, девесил, кервел или кой каквото намери.
кайен пипер на вкус
1 с.л. какао на прах
пресни наденички или немски вурстчета според броя на гладните
Начин на приготвяне:
Запържваме до прозрачно чесъна и лука в мазнината, прибавяме всичко останало и сгъстяваме на котлона около 30 минути. Пюрираме до фино с пасатора, а по-взискателните могат да го претрият след това и през цетка.
Варим после още 10 минути, но обезателно на много слаб огън и под капак, защото съда се превръща в напълно действащ модел на малък вулкан бълващ огън и кетчуп на тежки въздишки чак до тавана.
Това е.
Че наденичките се пекат или пържат няма да споменавам. Сервираме с хляб или пък с ароматни картофки от тези.
Едно истинско шоколадово приключение ви обещавам. Опитайте обезателно! Ще ви хареса.
Наденички със шоколадов кетчуп
Миналата година за първи път пробвах разни неща с какао и страшно ми хареса. Много апетитно изглеждат тези наденички!
ОтговорИзтриванеИ не само изглеждат Руми. :) Опитай ги. Много са бързи и лесни.
ОтговорИзтриванеИнтересно предложение, като всички твои рецепти:) А какъв е вкусът ?- само мога да гадая по прекрасните снимки.........
ОтговорИзтриванеНе гадай, а го пробвай Траяна! :)
ОтговорИзтриванеМоже пък наистина да ти хареса. Кой знае? :)
Вкусно, ароматно и красиво - запазената ти марка, Драго!
ОтговорИзтриванеНезабравими празници желая на теб и любимите ти хора! :)
Щастливи празници и за теб Ева!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!!!