сряда, 14 декември 2011 г.

Наденички с шоколадов кетчуп

.




 Продукти:

1 ситно нарязана глава лук
1 фино нарязана скилидка чесън
2 с.л. олио
1 малка консерва обелени и нарязани за пица домати (400 г)
50 г кафява захар
30 мл светъл винен оцет
1 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. горчица
1 ч.л. подправки от Прованс т.е. розмарин, чубрица, босилек, майоран, магданоз, джоджен, риган, девесил, кервел или кой каквото намери.
кайен пипер на вкус
1 с.л. какао на прах

пресни наденички или немски вурстчета според броя на гладните






Начин на приготвяне:

Запържваме до прозрачно чесъна и лука в мазнината, прибавяме всичко останало и сгъстяваме на котлона около 30 минути. Пюрираме до фино с пасатора, а по-взискателните могат да го претрият след това и през цетка.
Варим после още 10 минути, но обезателно на много слаб огън и под капак, защото съда се превръща в напълно действащ модел на малък вулкан бълващ огън и кетчуп на тежки въздишки чак до тавана.

Това е.

Че наденичките се пекат или пържат няма да споменавам. Сервираме с хляб или пък с ароматни картофки от тези.

Едно истинско шоколадово приключение ви обещавам. Опитайте обезателно! Ще ви хареса.






Наденички със шоколадов кетчуп



6 коментара:

  1. Миналата година за първи път пробвах разни неща с какао и страшно ми хареса. Много апетитно изглеждат тези наденички!

    ОтговорИзтриване
  2. И не само изглеждат Руми. :) Опитай ги. Много са бързи и лесни.

    ОтговорИзтриване
  3. Интересно предложение, като всички твои рецепти:) А какъв е вкусът ?- само мога да гадая по прекрасните снимки.........

    ОтговорИзтриване
  4. Не гадай, а го пробвай Траяна! :)
    Може пък наистина да ти хареса. Кой знае? :)

    ОтговорИзтриване
  5. Вкусно, ароматно и красиво - запазената ти марка, Драго!
    Незабравими празници желая на теб и любимите ти хора! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Щастливи празници и за теб Ева!
    Благодаря ти!!!

    ОтговорИзтриване