събота, 14 януари 2012 г.

Пиле "Тандури"




Продукти:

2 пилешки кълки
250 мл кисело мляко
1 ч.л. мед

1 бурканче Тандури-паста или следните продукти:

1 ч.л. счукани зърна кориандър
1 ч.л. прясно счукан кимион
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чили или кой колкото може да носи
1/2 ч.л. сол
1-2 см. настърган джинджифил
2 пресовани скилидки чесън
1 глава лук нарязан на филийки
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. шафран за цвят







Начин на приготвяне:

Нарязваме първо кълките на две през коляното след което им събличаме чорапогащите като им смъкнем просто кожата с пръсти. Нея не я хвърляйте, а си я зпържете после на хрупкаво златно мезенце.

Разбъркайте добре меда с киселото мляко и със същото количество паста- Тандури.

Така, това е мястото където всеки трябва да реши сам за себе си кое му е по лесно. Да тръгне да обикаля за паста или сам да си я направи. На мен ми се стори по-мързеливо второто така, че се връщам обратно при млякото и започвам отново:

Разбъркайте киселото мляко добре с меда и с всички по-горе изброени продукти на кремава гладка и подлютена на вкус марината. Заливаме мръвките и ги овалваме грижливо в нея.

Разбира се най-добре е да отлежи сега всичко поне едно 12 часа, но кой ли пък толкова дълго ще чака. В спешен случай и половин час в хладилника става.

После е лесно. Изваждаме и мятаме веднага върху грила, а в по-хладно време бутаме кълките във фурната при 220°С за около 30- 40  минути.

Да ви е сладко!






PS.
Тандур наричат индийците еднa глинена фурна или по-скоро огнище на дървени въглища заровено обикновено в земята. Който има повече време и иска да е по-близо до оригинала може да си закопае в градината една делва и после да и се радва.






18 коментара:

  1. Изключително ми е смешно с теб,бе човече!Толкова си сладък като вземеш да ги обясняваш! А пилето е просто уникално!Така вкусно глеидка от снимката!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам тази рецепта, а снимките са много хубави!
    Поздрави*)

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусното Сладко или сладкото Вкусно! Не мога да се реша още. :)
    Мерси Йоли!

    ОтговорИзтриване
  4. Нали Катерина?! Никак не е лошо.
    За пръв път го опитах и то без рецепта. Да е жива и здрава Википедията! :)
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  5. Красота е пиленцето:) Най - ми хареса това за чорапогащите:) Иначе непременно ще пробвам рецептата! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти Траяна!
    Този път се разминах без правописни грешки май. :)
    Обезателно го опитай! Заслужава.

    ОтговорИзтриване
  7. Поздрави , Драго!За рецептата, за усмивката,която е задължителната ти подправка, за снимките.
    Една порция за мен и по- люта, моля!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. :)) Мерси Вили!
    Да ти е сладко! А що се отнася до лютичкото, то тук май можем и от една чиния да си гребеме с теб. :)
    Една усмихната вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  9. Драго, пак изби рибата! Сега ще събличам и аз чорапогащници, то се е видяло:)

    ОтговорИзтриване
  10. О, извинявай. Още малко и щях да си го представя. :))
    Благодаря Лулу!

    ОтговорИзтриване
  11. Драго,тези кълки изглеждат толкова изкусително....
    Винаги ти се възхищавам на рецептите и снимките ти-прекрасни са!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  12. Един усмихнат ден и за теб Живи!:)
    Благодаря ти много!

    ОтговорИзтриване
  13. Драго, съвсем навреме ми идва рецептата, точно размразявам кълчиците.Само се притеснявам как ще им сваля чорапогащите :)))
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  14. О, не се притеснявай Елена. Никак не е трудно. При добро желание като сами падат. :)
    Една слънчева седмица и за теб!

    ОтговорИзтриване
  15. Развесели ме, Драго! Досега събувах чорапогащници, а сега зъзнат разсъблечени в хладилника в млечна вана. Благодаря ти за чудесната рецепта! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря ти и аз Нели! :)
    Дано ти харесат!

    ОтговорИзтриване
  17. Много вкусно изглежда поздравления

    ОтговорИзтриване
  18. Мерси Деси!
    Трябва да го опиташ!

    ОтговорИзтриване