неделя, 12 февруари 2012 г.

Ветрило от сини домати

 .





Продукти за 2 порции:

1 патладжан
1 малка консерва домати за пица с босилек (обелени и нарязани на кубчета)
2 средно големи домата или няколко по-малки
100 г сирене
2 скилидки чесън
зехтин, сол и черен пипер
риган, босилек и мащерка
50 мл червено вино








Начин на приготвяне:

Ами то се вижда вече всичко по-горе, но нека все пак да  си кажа.
Първо смесваме консервираните домати на вкус с подправките и ги разпределяме по равно във формичките за печене. Който иска може и сам да си направи с пресни домати доматено сосче, но само, ако има достатъчно време за губене и не го мързи толкова, колкото мен.

После нарязваме патладжана по дължина, а след това така, както се вижда на снимкта. Посоляваме го, ръсим с черен пипер и го пълним с нарязаните на тънки филийки чесън, сирене и домати като накрая заливаме със зехтина и червеното вино.

Хмм... ами това е. Тъкмо се наканих да почна, а тя рецептата свърши.

Запичаме сега само на 200° С около 30-40 минути.

Да ни е сладко!





7 коментара:

  1. Това ветрилце го открих тази година и стана любимо у дома! Прекрасна идейка, но за лятото:) При нас в тоя студ, не патладжан, ами нищо зеленко вече няма, даже продавачите от сергиите изчезнаха яко дим:)
    Чудесни снимки си направил, както винаги!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Само така!С летни рецепти ще борим зимната депресия.Ще намеря някое вносно патладжанче и непременно ще си доставя тази радост.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Приказно е.А колко вкусно да не говорим!С какво го изяде? Бирка?Винце?Много е важно!И трябва да знам де ...не може иначе!

    ОтговорИзтриване
  4. Ами да си призная Йоли, без нищо. Само с апетит и препечена питка. :)
    Бих препоръчал обаче едно хубаво сухо червено винце и то не само заради студа, а най-вече заради принципа. :)
    Наздраве вкусно другарче! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Вили, Траяна, така е. Лятна манджичка, но какво да се прави? Просто ми се прияде и си я забърках пък, ако ще и да се разчуе.
    Днес обядвах с втората половинка без да я притоплям и ми се стори дори още по-вкусна. Мда, пак ще се готви. :)
    Благодаря ви!

    ОтговорИзтриване
  6. Мноооого любимо и мнооого вкусно!А поднесено от теб е и мноооого колоритно и мноооого забавно разказано!

    Сърдечни поздрави,Драго!

    ОтговорИзтриване
  7. Да, бързо и вкусно! Най-успешната рецепта за всички рецепти. Явно никак не е случайно, че не само на мен е любима. :)
    Еликсир, благодаря ти и приятна неделна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване