четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Бирен сос за свински пържоли

.




Продукти:

1 с.л. краве масло
1 глава лук нарязан на филийки
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
200 мл бира
200 мл прясна течна сметана
1-2 с.л. каперси (по-желание)
сол и черен пипер
евентуално малко мед







Начин на приготвяне:


Радвам се да ви запозная с най-новия си бирен експеримент. Няма страшно, никого не искам днес да отровя. Малко повече смелост от ваша страна и ще откриете, че бирата не се пие само студена.

И така, пържим пържолите. То какво ли друго да ги правим с това име, но все пак за по-ясно ги посоляваме така, както всеки си знае и ги мятаме в сгорещетоно масло в тигана.

Изваждаме ги, а на тяхно място изпотяваме набързо лука с пюрето, пържим 1 минута вътре брашното, поръсваме с червения пипер и точно след едно разбъркване гасим всичко с бирата.

Като поври 1-2-3 момента  пробваме и подслаждаме с мъничко мед, ако ни се стори, че сме прекалили днес с алкохола и ни е нещо горчиво.

Сега идва ред на сметаната, а след това, ако искате сложете и каперси. Още помня колко се мусих когато ги опитах за пръв път и за това ги слагам за вас сега в графа "по желание".

Ами това е.

Оставете всичко мъничко да поври и се сгъсти до желаната плътност, а след това залейте пържолите с чудото, хапнете и накрая си оближете до китките пръстите.

Да ви е сладко!








14 коментара:

  1. Драго, облизах си пръстите рано сутринта!
    Благодаря ти, градско за поредната вкусотия :)

    ОтговорИзтриване
  2. Поредното ястие с изкусителен вид! Невероятно добре изглежда!

    ОтговорИзтриване
  3. Ще пробвам този сос. Много ми харесва ароматът на бира в ястията.

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна идея, Драго! Все търся някое сосче, ще пробвам и това:)

    ОтговорИзтриване
  5. Merci Dani! Аз пък съм почитател на твоите не съвсем ежедневни комбинаци на плодове с мръвка. Обичам ги даже! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря Гисчо! И при теб има какво да се открадне! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Привет Pizza Zornizza! :))
    По този въпрос съм изцяло на твоето мнение! :)
    Да не забравиш само да ни разкажеш дали и това ти хареса!
    Най-добре тук:
    www.my-worlds.de
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  8. Е, Драго, чудесни пържолки с биричка! Дори биричката да не е в чаша:)

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей Траяна! :)
    А пробва ли от римските вече? ;)

    ОтговорИзтриване
  10. :) Hi Krasi!
    Е, то съвсем без чаша не може
    Мисля, че никак няма да те излъжа, ако ти кажа, че се допълват чудесно. :)

    ОтговорИзтриване
  11. Много хубаво сосче и страхотни снимки.Аз се притесних,че пак си си направил да пиеш топла бира с мед.Издадох те,а? Я напиши на хората какви ги вършите в Германия с тая бира!

    ОтговорИзтриване
  12. Ха, ха... вкусното пак ме издаде! :))
    Ами опитах пък и ми хареса.
    Нека ми се смеят сега и другите с тебе. :P

    ОтговорИзтриване
  13. Много апетитни пържолки!Бира често ползвам при печене на риба ,пиле и много ми допада вкуса.Ще пробвам задължително твоя сос.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  14. О, благодаря Мира! Ти знаеш ли. че с риба май все още не съм пробвал!
    Подскажи нещо.

    ОтговорИзтриване