неделя, 4 март 2012 г.

Пиле глътнало наденица в гнездо от домати

.




Продукти за една порция:

1 пилешка кълка
1 наденичка
3-4 домата
1 глава лук
1 цяла глава чесън плюс 2-3 скилидки
салвия
зехтин
50 мл бяло вино
сол, черен или бял пипер
2-3 картофа







Начин на приготвяне:

Ами какво да ви кажа? Толкова е лесно, че дори и писането не си заслужава. Просто едно печено скимване от подръчни материали и салвия.

Първо приготвяме полога като подреждаме в тава или форма за печене нарязаните на шайби лук и домати. Заливаме ги със зехтин и мъничко вино, ръсим с нарязан на ситно чесън за да ухае, а по-търпеливите, ако желаят могат и да шпиковат. Сол, черен пипер и е готово.

Наденичката запържваме съвсем леко колкото да се зачервенее, а бутчето го обезкостяваме и го пълним с нея. Прибавяме по една шайба лук и доматче, отново мъничко чесън и салвия, солим, ръсим с пипера и завиваме всичко това на малко пакетче.

 




Поставяме го после в гнездото, гарнираме с картофи и чесън така, както се вижда на снимката, заливаме пак с малко зехтин, солим и печем до червено.






Ами това е. 

Честито на гладните, а на останалите да им е сладко!










20 коментара:

  1. Драго глътнал пиле, пилето глътнало наденичка, наденичката....а ние само се облизахме!Разкошно е Драго!
    С усмивка
    Мария

    ОтговорИзтриване
  2. Глътнало,а? Ще те глътна аз теб,смешно такова! Така да обичам да ти чета веселките рецептички. Веднага се ухилвам широко!Отново чудесно сготвено,снимано и ... изядено,предполагам ...

    ОтговорИзтриване
  3. Ами да, гълта който е по-кладен. :)
    Здравей Мария! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Драго,е на това не може да се устои...как си го подредил само-уникално вкусно се е получило.А картофите-с такава запечена коричка мммм.....

    ОтговорИзтриване
  5. О, колко апетитно си го показал. Как да му устои човек. Пък и тук сме се събрали все едни такива със слаби кулинарни ангели:)) Комплименти, Драго!

    ОтговорИзтриване
  6. Много забавно заглавие!:)Изкусително ястие и толкова цветно...красота!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  7. Наскоро гледах подобна идея в едно списание. Но твоето пиле е по-завладяващо и го вписвам в списъка с чакащи ястия. Много е оригинално- поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви скъпи другарчета-кулинарчета! :)
    С вас тук е още по-вкусно! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Както винаги- страшно вкусна и лесна резепта. А и тебе си те бива да обяиняваш начина на приготвяне по ужасно забавен и вкусен начин като за пьрволаци....

    ОтговорИзтриване
  10. :) Радвам се, че ти харесва Краси!
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  11. красиво,интересно и оригинално
    толкова е изкушаващо това пиленце,че и аз ще го "глътна"
    Драго честита Баба Марта с малко закъснение
    поздрави и хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  12. Честита баба Марта и на теб Мириам!
    Моетото закъснение е още по-голямо така, че сме си май вече на равно. :)
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  13. Какви покъртителни снимки,Драго,направо ме застреля с тях,особено с номер 2 и 3!Идеята е великолепна,но резултата-потресаващо очарователен!
    Отмятам си ги непременно!Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  14. Ооо... благодаря ти Елексир!
    "Пораснаха ми ушите" рано сутрин. :)
    Не очаквах, че толкова ще се хареса.
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  15. Чудесно хрумване и прекрасно съчетани аромати!Ще го приготвя удома!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря за доверието Bety! :)

    ОтговорИзтриване
  17. Ами, честито ми! Гладна съм:))))
    Заглавието на рецептата е много яко:)
    Идеята - интересна, а представена от теб - красива:)
    Благодаря, че сподели с нас:)

    ОтговорИзтриване
  18. Ах, само една измишльотина с подръчни материали.
    Опитай я все пак, ако желаеш. Не е чак толкова лоша.
    Благодаря ти Кокона!

    ОтговорИзтриване
  19. Определено ще я опитам:)
    И до ден днешен си готвя пилешкото със салвия, доматки, маслини. Едно от любимите ми е, по твоя рецепта.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване