.
Продукти за една порция:
1 пилешка кълка
1 наденичка
3-4 домата
1 глава лук
1 цяла глава чесън плюс 2-3 скилидки
салвия
зехтин
50 мл бяло вино
сол, черен или бял пипер
2-3 картофа
Начин на приготвяне:
Ами какво да ви кажа? Толкова е лесно, че дори и писането не си заслужава. Просто едно печено скимване от подръчни материали и салвия.
Първо приготвяме полога като подреждаме в тава или форма за печене нарязаните на шайби лук и домати. Заливаме ги със зехтин и мъничко вино, ръсим с нарязан на ситно чесън за да ухае, а по-търпеливите, ако желаят могат и да шпиковат. Сол, черен пипер и е готово.
Наденичката запържваме съвсем леко колкото да се зачервенее, а бутчето го обезкостяваме и го пълним с нея. Прибавяме по една шайба лук и доматче, отново мъничко чесън и салвия, солим, ръсим с пипера и завиваме всичко това на малко пакетче.
Поставяме го после в гнездото, гарнираме с картофи и чесън така, както се вижда на снимката, заливаме пак с малко зехтин, солим и печем до червено.
Ами това е.
Честито на гладните, а на останалите да им е сладко!
Драго глътнал пиле, пилето глътнало наденичка, наденичката....а ние само се облизахме!Разкошно е Драго!
ОтговорИзтриванеС усмивка
Мария
Глътнало,а? Ще те глътна аз теб,смешно такова! Така да обичам да ти чета веселките рецептички. Веднага се ухилвам широко!Отново чудесно сготвено,снимано и ... изядено,предполагам ...
ОтговорИзтриванеАми да, гълта който е по-кладен. :)
ОтговорИзтриванеЗдравей Мария! :)
Йоли такова! :)))
ОтговорИзтриванеДраго,е на това не може да се устои...как си го подредил само-уникално вкусно се е получило.А картофите-с такава запечена коричка мммм.....
ОтговорИзтриванеО, колко апетитно си го показал. Как да му устои човек. Пък и тук сме се събрали все едни такива със слаби кулинарни ангели:)) Комплименти, Драго!
ОтговорИзтриванеМного забавно заглавие!:)Изкусително ястие и толкова цветно...красота!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Наскоро гледах подобна идея в едно списание. Но твоето пиле е по-завладяващо и го вписвам в списъка с чакащи ястия. Много е оригинално- поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви скъпи другарчета-кулинарчета! :)
ОтговорИзтриванеС вас тук е още по-вкусно! :)
Както винаги- страшно вкусна и лесна резепта. А и тебе си те бива да обяиняваш начина на приготвяне по ужасно забавен и вкусен начин като за пьрволаци....
ОтговорИзтриване:) Радвам се, че ти харесва Краси!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
красиво,интересно и оригинално
ОтговорИзтриванетолкова е изкушаващо това пиленце,че и аз ще го "глътна"
Драго честита Баба Марта с малко закъснение
поздрави и хубава вечер
Честита баба Марта и на теб Мириам!
ОтговорИзтриванеМоетото закъснение е още по-голямо така, че сме си май вече на равно. :)
Благодаря ти!
Какви покъртителни снимки,Драго,направо ме застреля с тях,особено с номер 2 и 3!Идеята е великолепна,но резултата-потресаващо очарователен!
ОтговорИзтриванеОтмятам си ги непременно!Благодаря!
Ооо... благодаря ти Елексир!
ОтговорИзтриване"Пораснаха ми ушите" рано сутрин. :)
Не очаквах, че толкова ще се хареса.
Благодаря ти!
Чудесно хрумване и прекрасно съчетани аромати!Ще го приготвя удома!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието Bety! :)
ОтговорИзтриванеАми, честито ми! Гладна съм:))))
ОтговорИзтриванеЗаглавието на рецептата е много яко:)
Идеята - интересна, а представена от теб - красива:)
Благодаря, че сподели с нас:)
Ах, само една измишльотина с подръчни материали.
ОтговорИзтриванеОпитай я все пак, ако желаеш. Не е чак толкова лоша.
Благодаря ти Кокона!
Определено ще я опитам:)
ОтговорИзтриванеИ до ден днешен си готвя пилешкото със салвия, доматки, маслини. Едно от любимите ми е, по твоя рецепта.
Хубав ден!