неделя, 6 май 2012 г.

Плодов крем с маскарпоне

.




Продукти:

3 зрели банана
сок от 1/2 лимон
3 с.л. пудра захар
200 г маскарпоне
200 г малини или замразени горски плодове
2 белтъка
няколко листенца свежа мента



Приготвяне:

Нарязваме бананите на по-ситно, прибавяме захарта и лимона, и ги разбиваме с пасатора дотогава, докато омекнат и им мине всякаква мисъл за съпротива.
Добавяме след това маскарпонето и продължаваме да бъркаме до едно меко и лъскаво кремче.
Втърдяваме в същия дух и белтъците. Прибавяме ги предпазливо към крема, а накрая освежаваме с малините и гарнираме с листенца от мента. Преди сервиране изстудяваме поне 2 часа в хладилника.

Това е. Стана много по-бързо готово от нужното време да го напиша.

Вкусно, лесно и мекичко.

Да ви е сладко с това пухкаво удоволствие!











10 коментара:

  1. Драго,сезона на плодовите кремчета започва...а за този ми е нужна само 1 лъжичка.Неустоима вкусен изглежда.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, такъв е. Маскарпоне се казва най-новата ми слабост и за сега всичко с него е било винаги вкусно. Дано ти хареса и на теб Живи.
    Благодаря ти!
    Една приятна вечер от мене! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Сочно, вкусно, точно!:) Имаше такава реклама:)Чудесен е!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Размазващо красиви снимки,Драго!

    ОтговорИзтриване
  5. Това пък кога го сътвори? Браво,ама много браво!И из си гребвам!

    ОтговорИзтриване
  6. И да не е имало, като нищо щяхме да я измислим Траяна. :) Благодаря ти!
    Точно тази седмица и аз ти я пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей Роси,
    Сега пък аз от удоволствие се размазах.
    Не, щегувам се. Разлях се направо! :))

    ОтговорИзтриване
  8. Една от малките тайнички Йоли. Нищо повече.:)
    Радвам се, че успях поне мъничко да те изненадам.
    Снимките не станаха така, както си ги представях, но какво да се прави... Всеки според възможностите си, но пък си го изядох.

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейете! Чудесна идея за кремче! Дали бил подходящ кремът и за торта?

    ОтговорИзтриване
  10. Здравей Цвети,
    кремчето има същата гъстота като тирамису така, че би трябвало да стане и за торта. По желание можеш да го сгъстиш още с мъничко желатин, а белтъцитре трябва обезателно да ги разбиеш заедно със захарта като за целувки. Така ще се стегнат още повече и ще се запазят такива по-дълго. Надявам се, че ти помогнах. Един вкусен ден ти желая! :)

    ОтговорИзтриване