четвъртък, 7 юни 2012 г.

Кайзершмарен - Немски яйчен сладкиш

.



Продукти:

200 мл прясно мляко
125 мл прясна течна сметана
125 г захар
3 цели яйца
2 жълтъка
2 с.л. мед
1 щипка сол
150 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 щипка канела на прах

20 г краве масло
60 г стафиди
60 г бадемови ядки на люспи, на клечици или счукани






Начин на приготвяне:

Лесно и вкусно.
Без последните 3 разбъркваме с миксера всички продукти. Загряваме на силен котлон маслото във форма или тиган който да  пасва в печката и изсипваме вътре цялата каша около 1,5 см дебело.
Преместваме после във фурната и печем предпазливо на 170°С около 20 минути.
Отначало изглежда доста надуто като това:


Но много бързо му минава мерака и става по-скромно:



Сега го разчупваме с 2 вилици на подходящи за хапване кубчета, подреждаме в чинийка и заснежаваме ландшафта с пудра захар за да радва окото.





Една стара немска национална рецепта, на която чак сега дойде ред да опитам.
Простичко но вкусно! Ще ви хареса.
С малко айран или кисело мляко се преглъща още по-лесно и бързо.




7 коментара:

  1. Ще се преглътне и без питие:) Много пухкав е станал!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, дано трябва така само да изглежда защото го направих само по описание. :) Заслужава си обаче!

    ОтговорИзтриване
  3. Хм...знаеш ли и аз от колко време се каня до го направя на закуска...Ще пробвам първо твоя вариант, защото изглежда мнооого пухкаво и апетитно! Не ми беше хрумвала гениалната идея, че всички продукти могат просто да се разбъркат наведнъж...аз щях да добавям едно по едно нещата и да се въртя около тигана....

    ОтговорИзтриване
  4. Да, понякога наистина си усложняваме сами нещата. :) Наслука Диди!
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  5. Мисля да го направя днес и имам покъртително глупав въпрос:) Топло или студено се яде?

    ОтговорИзтриване
  6. О, няма глупави въпроси, а само глупави отговори Руми. Ето ти моя:
    Ами всякак може, но топъл е сякаш по-вкусен.
    Аз го изчаках само мъничко да изстине, колкото да го освободя от формата и разкъсам с вилиците, но на другият ден си го довърших с удоволствие и без да притоплям. :)
    Дано ти помогнах. :)

    ОтговорИзтриване
  7. И още нещо:
    Обикновено го поливат с някакво сладко сосче. В повечето случаи е кленово, но и други ще паснат.

    ОтговорИзтриване