.
Продукти:
500 г бутертайг или пресни кори за баница
1/4 малка консерва обелени и нарязани домати
2 глави лук
1 консерва риба тон
100 г кашкавал
1 стрък пресен зелен лук или чесън
1-2 домата
сол, черен пипер, риган, зехтин и пресен босилек за по-интересно
Начин на приготвяне:
За всички почитатели на рибата тон една току що измислена нова рецепта за баница-калцоне с нея. Всъщност на вкус и една пица би свършила хубава работа, но защо пък всеки път трябва да се повтаряме.
Първо приготвяме основата с доматите-консерва. Разбъркваме ги на вкус със зехтин и подправките, прибавяме една ситно нарязана глава лук и намазваме бутертайг-а с тази пикантна салца колкото можем по-равномерно.
Отгоре разпределяме оцедената рибка, настъргваме кашкавала и поставяме зад предната дълга страна на тестото един цял стрък зелен лук или чесън. Навиваме на рулце, намазваме с олио и декорираме с нарязаните на шайби лук и домати.
Печем стриктно според указанията на опаковката т.е. при 200°С около 15-20 минути.
Ами това е.
Малко пресен босилек закръгля удоволствието изцяло.
Да ви е сладко!
Тази седмица си кулинарна фурия:) Много интересна баница, обичаме пица, така че ще ни допадне .Хубав уикенд от мен!
ОтговорИзтриванеАми така е, когато не ходи човек на работа. Търси си занимавки и дебелее. :)
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни и на тебе Траяна!
Благодаря ти!
Рецептата ти е суперска, Драго! В къщи ни втръсна пица с риба тон, но в този си вариант няма да я подмнем!
ОтговорИзтриванеПриятен и спокоен уикенд!
Дано ви хареса и така Краси. На мен риба тон трудно ми омръзва, но поръсена с малко разнообразие е винаги по-вкусно. Благодаря ти! :)
ОтговорИзтриванеОоооооо това ще се пробва задължително!!!
ОтговорИзтриванеЗдравей Руми!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти привлече окото. :)
Супер баничка, Драго! Риба Тон и на мен не ми омръзва.А на баница не бях я слагала.
ОтговорИзтриванеИ уникално заглавие - скъсах се от смях! Как ги мислиш такива, откъде ти идат наум... "Чисто нова баница"? Да беше кола, къща, обувки, ми то баница. Как е обратното? :))
Благодаря и за рецептата и за настроението, Драго!
Жив и здрав да си!
Ами обратното би трябвало да е "омръзнала", но при нас явно не се случва.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти и аз Ирма! И ти ме зарадва. :)
Драго, привет!
ОтговорИзтриванеНа тая баница отдавна съм й хвърлила око и май й дойде реда :-)
Та по тоя повод да те питам - под пресни кори за баница или бутертайг имаш предвид прясно бутер тесто или? И също така ми се иска вместо домат от консерва да ползвам пресни домати. Нали няма да е проблем? Да ги изваря ли малко и в този случай колко домати да използвам?
Благодаря ти предварително!
Хубав завършек на уикенда от мен ;-)
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЗдравей Еми, моля да ме извиниш, но пиша от телефона и отговора ми ще бъде оскъден.
ОтговорИзтриванеВътертайг имам предвид и разбира се, че можеш да вземеш пресни домати. Вземи 2-3, псирайги с пасатоеа и добави зехтин и подправки. Можеш да оставиш и няколко по- големи парченца.
До скоро о един усмихнат ден и за теб Еми!
Ох, ох! Как само ме изкушаваш!
ОтговорИзтриване