петък, 8 юни 2012 г.

Чисто нова баница с риба тон и домати

.




Продукти:

500 г бутертайг или пресни кори за баница
1/4 малка консерва обелени и нарязани домати
2 глави лук
1 консерва риба тон
100 г кашкавал
1 стрък пресен зелен лук или чесън
1-2 домата
сол, черен пипер, риган, зехтин и пресен босилек за по-интересно








Начин на приготвяне:

За всички почитатели на рибата тон една току що измислена нова рецепта за баница-калцоне с нея. Всъщност на вкус и една пица би свършила хубава работа, но защо пък всеки път трябва да се повтаряме.

Първо приготвяме основата с доматите-консерва. Разбъркваме ги на вкус със зехтин и подправките, прибавяме една ситно нарязана глава лук и намазваме бутертайг-а с тази пикантна салца колкото можем по-равномерно.
Отгоре разпределяме оцедената рибка, настъргваме кашкавала и поставяме зад предната дълга страна на тестото един цял стрък зелен лук или чесън. Навиваме на рулце, намазваме с олио и декорираме с нарязаните на шайби лук и домати.




Печем стриктно според указанията на опаковката т.е. при 200°С около 15-20 минути.





Ами това е.

Малко пресен босилек  закръгля удоволствието изцяло.

Да ви е сладко!




12 коментара:

  1. Тази седмица си кулинарна фурия:) Много интересна баница, обичаме пица, така че ще ни допадне .Хубав уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами така е, когато не ходи човек на работа. Търси си занимавки и дебелее. :)
    Приятни почивни дни и на тебе Траяна!
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Рецептата ти е суперска, Драго! В къщи ни втръсна пица с риба тон, но в този си вариант няма да я подмнем!

    Приятен и спокоен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Дано ви хареса и така Краси. На мен риба тон трудно ми омръзва, но поръсена с малко разнообразие е винаги по-вкусно. Благодаря ти! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ооооооо това ще се пробва задължително!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей Руми!
    Радвам се, че ти привлече окото. :)

    ОтговорИзтриване
  7. Супер баничка, Драго! Риба Тон и на мен не ми омръзва.А на баница не бях я слагала.
    И уникално заглавие - скъсах се от смях! Как ги мислиш такива, откъде ти идат наум... "Чисто нова баница"? Да беше кола, къща, обувки, ми то баница. Как е обратното? :))
    Благодаря и за рецептата и за настроението, Драго!
    Жив и здрав да си!

    ОтговорИзтриване
  8. Ами обратното би трябвало да е "омръзнала", но при нас явно не се случва.
    Благодаря ти и аз Ирма! И ти ме зарадва. :)

    ОтговорИзтриване
  9. Драго, привет!
    На тая баница отдавна съм й хвърлила око и май й дойде реда :-)
    Та по тоя повод да те питам - под пресни кори за баница или бутертайг имаш предвид прясно бутер тесто или? И също така ми се иска вместо домат от консерва да ползвам пресни домати. Нали няма да е проблем? Да ги изваря ли малко и в този случай колко домати да използвам?
    Благодаря ти предварително!
    Хубав завършек на уикенда от мен ;-)

    ОтговорИзтриване
  10. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  11. Здравей Еми, моля да ме извиниш, но пиша от телефона и отговора ми ще бъде оскъден.
    Вътертайг имам предвид и разбира се, че можеш да вземеш пресни домати. Вземи 2-3, псирайги с пасатоеа и добави зехтин и подправки. Можеш да оставиш и няколко по- големи парченца.
    До скоро о един усмихнат ден и за теб Еми!

    ОтговорИзтриване
  12. Ох, ох! Как само ме изкушаваш!

    ОтговорИзтриване