понеделник, 10 декември 2012 г.

Супа от свински джолан с розмарин

.



Продукти:

1 свински джолан
1/2 глава лук
1 морков
1 резан целина
1 скилидка чесън
1/2 праз
2 картофа
1 чюта лушка
1 ч.л. сарделена паста
1 кубче телешки бульон
мащерка, сминдух, сол, черен пипер
1 клонче розмарин
1/2 лимон
1 ч.л. мед

 




Начин на приготвяне:

Запичаме в една по-голяма тенджера половин глава лук заедно с месото и няколко зърна черен пипер.

Прибавяме чютата лушка, скилидката чесън, нарязаните на по-грубо зеленчуци и заливаме всичко точно с толкова много вода, колкото да удавим мръвката в нея.

Кипваме и  слагаме след това смело, размитата сарделена паста заедно с бульона. Поръсваме с подправките, малко сок от лимона, а за още по-интересно закръгляме вкуса с медеца.

Вкусна супичка се получи.

Наздраве и да ви е сладка в това побеляло навън време!

4 коментара:

  1. Обожавам измислените ти супички.Особено с чюти лушки! И тази кожичко ... Боже, обожавам я.

    ОтговорИзтриване
  2. Всеки път се радвам да го чуя това Йоли, а чутите люшки толкова ми харесаха, че си ги откраднах просто от менюто на "Старата къща".
    Наистина си заслужава не само да се прочете цялото, а и да се поръча.
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  3. Отговори
    1. Това е паста от аншуа. Ако нямаш, можеш да си скълцаш няколко филенца аншуа в хаванче. Подобрява вкуса, но можеш и да я подминеш. 1-2 ч.л. рибен сос сигурно би свършил същата работа. Ето тук можеш да видиш как изглежда в магазина: https://www.google.de/search?q=sardellenpaste&biw=1920&bih=947&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwj7ud_y6NDJAhVDTBQKHb03Be0QsAQIJg

      Изтриване