.
Продукти:
1 пиле
1 чаша бира
100 мл прясна течна сметана
1 глава лук
1 глава чесън
4-5 малки домата
2-3 клончета розмарин
сол, счукан черен пипер и кориандър
Начин на приготвяне:
Тук не се губи никакво време.
Хвърляме всичко в тавата. Лука нарязан на четвъртинки, а чесъна и доматите оставяме цели.
Заливаме с бирата, а после и със сметана. Поръсваме с подправките и докато си глътваме останалата биричка от шишето печем до класическото златисто-кафяво.
Това е.
Сосчето не е на снимката, но не защото не го заслужава. Сгъстете го с мъничко нишесте. Сварете ориз и го полейте като гарнитурка с него, ако преди това не го изтопите с хлебче.
Да ви е сладко.
Eх, Драго, бях наложила вето на купуването на пилета от българските магазини, но ме изкушаваш. Няма как, ще се прави:)
ОтговорИзтриванеФантастични снимки!
ОтговорИзтриванеИ вкус, разбира се!
Поздрави, градско и хубаво предколедно настроение!
:) Да, друго си е едно ровещо пиленце от двора, но като няма и рака е щука. Какво да се прави?
ОтговорИзтриванеБлагодаря Краси!
Да ти е сладко!
Вкусни и уютни празници и за теб Дани!
ОтговорИзтриванеПоздрави и на нашия Бургас от мен! :)
О-о-хо! Виж, тази рецептичка ще я пробвам още утре - малката си поръча пиле и щях да го правя пак на сол, но туй пиленце ми изглежда мноого вкусно!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Здравей Диди!
ОтговорИзтриванеНяма да сбъркаш, защото всичко със сметана е вкусно. Малко картофки и парченце лимон също ще паснат.
Благодаря ти и да ти е вкусно!
Охо, пак чревоугаждаш:) И аз ще го пробвам, няма начин:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеАми! Подръчни материали,колкото да изпробвам новата фурна, но пък си е вкусно.
ОтговорИзтриванеЗдравей Траянка! Радвам се, че наминаваш! :)
изглежда страхотно,вкусно и ароматно!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава предколедна седмица!
Благодаря Мими!
ОтговорИзтриванеУсмихнати и вкусни предпразници и аз ти желая!