петък, 14 декември 2012 г.

Печено пиленце с бира, розмарин и сметана

.



Продукти:

1 пиле
1 чаша бира
100 мл прясна течна сметана
1 глава лук
1 глава чесън
4-5 малки домата
2-3 клончета розмарин
 сол, счукан черен пипер и кориандър








Начин на приготвяне:

Тук не се губи никакво време.
Хвърляме всичко в тавата. Лука нарязан на четвъртинки, а чесъна и доматите оставяме цели.
Заливаме с бирата, а после и със сметана. Поръсваме с подправките и докато си глътваме останалата биричка от шишето печем до класическото златисто-кафяво.

Това е.

Сосчето не е на снимката, но не защото не го заслужава. Сгъстете го с мъничко нишесте. Сварете ориз и го полейте като гарнитурка с него, ако преди това не го изтопите с хлебче.

Да ви е сладко.






10 коментара:

  1. Eх, Драго, бях наложила вето на купуването на пилета от българските магазини, но ме изкушаваш. Няма как, ще се прави:)

    ОтговорИзтриване
  2. Фантастични снимки!
    И вкус, разбира се!
    Поздрави, градско и хубаво предколедно настроение!

    ОтговорИзтриване
  3. :) Да, друго си е едно ровещо пиленце от двора, но като няма и рака е щука. Какво да се прави?
    Благодаря Краси!
    Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусни и уютни празници и за теб Дани!
    Поздрави и на нашия Бургас от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  5. О-о-хо! Виж, тази рецептичка ще я пробвам още утре - малката си поръча пиле и щях да го правя пак на сол, но туй пиленце ми изглежда мноого вкусно!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей Диди!
    Няма да сбъркаш, защото всичко със сметана е вкусно. Малко картофки и парченце лимон също ще паснат.
    Благодаря ти и да ти е вкусно!

    ОтговорИзтриване
  7. Охо, пак чревоугаждаш:) И аз ще го пробвам, няма начин:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Ами! Подръчни материали,колкото да изпробвам новата фурна, но пък си е вкусно.
    Здравей Траянка! Радвам се, че наминаваш! :)

    ОтговорИзтриване
  9. изглежда страхотно,вкусно и ароматно!
    Поздрави и хубава предколедна седмица!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря Мими!
    Усмихнати и вкусни предпразници и аз ти желая!

    ОтговорИзтриване