неделя, 16 декември 2012 г.

Свински котлети в сметанов сос и салвия

.



Продукти:

4  свински котлета
1 глава лук
1 ч.л. мед
1 малка консерва цели мариновани печурки
200 мл течна прясна сметана
2 с.л. брашно
100 мл бяло вино
2-3 стръка салвия
сок от лайм
сол и черен пипер








Начин на приготвяне:

Не е специалитет, а едно бързо удоволствие с подръчни материали за гладни. В зависимост от това, какво имате всичко може да се смени или пък да се забрави. А сега, моята версия да ви покажа:

Запържваме в малко зехтин първо брашното. Добавяме сметаната и като заври лекичко наливаме виното, а след това пускаме вътре и гъбките.
Хвърляме отгоре клончета салвия, солим по фантазия и оставяме да ври на слаб огън докато се сгъсти и заприлича на сосче. Ако са повече гладните, спокойно можете да се изхитрите и го удължите с течноста от консервата. Овкусяваме с лайм, солим и поръсваме с пипера.

През това време солим и намазаните с олио мръвки, и ги мятаме после на горещата скарата. Как се пече е цяло изкуство и за това искам само да ви помоля: Не ги изсушавайте. Не бойте се, няма да останат сурови.

За гарнитура карамелизираме нарязаната на шайби глава лук в меда и ги поставяме при сервиране на най-почетното място отгоре.
 
Това е.

Да ви е сладък обяда!






3 коментара:

  1. Привет, Драго! :)
    Бързо, лесно, вкусно! И за гладни и за капризи! ;) Убийствени снимки, както винаги! Къде се губи толкоз време?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей Ирма!
    Ами губих се, местих се и си чаках новата кухня.
    Сега като се разготвя, елате ни вижте, май беше от Иван Вазов.
    Радвам се, че все пак не ме забравяш!
    Една усмихната вечер ти пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
  3. :) Няма да те забравя, Дараго! В никакъв случай! :)
    Дано си доволен от новото местенце и много, все така вкусни рецепти да готвиш в новата кухня! Честита да ти е!
    Хубав ден и прекрасно коледно настроение ти желая!

    ОтговорИзтриване