Продукти:
1 горна пуешка кълка
люта горчица (най-лютата, която успеете да намерите!)
1 пакет сол
"Подправки от Прованс" т.е. розмарин, чубрица, босилек, майоран, магданоз, джоджен, риган, девесил и кервел. Ако съм забравил някоя не е трагично, а ако вие забравите още по-малко.
Начин на приготвяне:
Бързо, вкусно и нищичко ново. Една от старите любими рецепти в нов аранжимент и още по-дъхава, ако изобщо това е възможно.
Оригиналната "Свински врат печен на сол" ще намерите тук, но за да ви спестя едно кликване ще ви я напиша отново.
Изсипваме солта в тавата, намазваме мръвката обилно с горчица, расим я без да ни се свиди с подправки и я поставяме после отгоре.
Печем при 200° С около 1,5 часа, връзваме лигавничето на врата и започваме да тропаме с приборите по масата.
Да ви е сладка тази вълшебна коричка!
Ах да... и наздравето!
Страхотно бутче! С пожелания за здрава и щастлива Нова година, пълна с радост и вкусни моменти!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Иглика!
ОтговорИзтриванеВесело посрещане на Новата и добре доша тук! :)
Радвам се, че ти хареса!
И аз тропам с приборите :)
ОтговорИзтриванеВесело посрещане на Новата година, Драго!
Да, пожелавам ти го и на теб Дани!
ОтговорИзтриванеПийни едно и за мене! :)
izglezhda neverojato! veselo posreshtane na nova godina!
ОтговорИзтриванеНаздраве! Сложих вече лигавничето :) Прекрасна рецепта!
ОтговорИзтриванеВесели празници и за вас момиченца! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Мария!
Радвам се да те видя тук Лу!
Хубави снимки в едно много приятно блогче!
Обичам твоите мръФки, Драго! Винаги богато подправени и идеално изпечени! Изкусител! ;)
ОтговорИзтриванеВесело посрещане на новата година!
Нека да е щастлива Новата и за теб Ирма!
ОтговорИзтриванеИ да вземеш това обезателно да го направиш. По-сочна мръФчица не бях ял скоро. :)
Наздраве!
ЧЕСТИТА НОВАТА 2013 ГОДИНА, ДРАГО!
ОтговорИзтриванеЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ!
И МНОГО ЛЮБОВ И ВДЪХНОВЕНИЯ....
Да е честита и на теб Мария!
ОтговорИзтриванеВсичко най-хубаво ти желая!