Продукти:
1 кг пилешки кълки
Марината:
5 с.л. мед
сока от един портокал
1 с.л. люта горчица
1 с.л. соев сос
5 с.л. зехтин
4-5 клончета мащерка или сушена такава
Гарнитура:
1 жълта чушка
1 морков
1 главичка фенхел
1 малка глава кромит лук
черен пипер
Начин на приготвяне:
Ами толкова е лесно, че и писането дори не си заслужава.
От посочените продукти приготвяме една марината и накисваме в около 3/4 от нея месото за най-малко 2 часа.
Изсипваме кълките после в тавичка и печем на 200° С около 30 - 40 минути.
Като ни се стори, че пиленцето се кани всеки момент да стане готово хвърляме нарязаните на широки ленти зеленчуци в горещ тиган с олио и започваме по китайски маниер да ги мятаме сръчно нагоре-надолу. Последното зная, че много ще ви хареса, но не се захласвайте много в това си умение. 5-6 пъти само. Повече не е нужно за да остане зеленчука приятно плътен и хрускав. Заливаме с останалата марината, подмятаме за последно тигана още 2,3,4 пъти и изсипваме всичко в чиния.
Готовото пиленце поставяме просто отгоре и украсяваме с нещо зелено.
Ами това е.
Наздраве и да ни е вкусно!
Мисля че си пропуснала да му прибавиш тахан-халва.
ОтговорИзтриванеЗа много години, градско!
ОтговорИзтриванеДа си жив и здрав, да даряваш и да получаваш много любов!
А пиленцето ти, ако можеше да хвръкне
ще похапна с удоволствие!
Поздрави!
Чудесна идея! Точно се чудих какво мързеливо нещо да приготвя с едни пилешки бутчета :)
ОтговорИзтриванеЗа много години Дани!
ОтговорИзтриванеЧул те господ и да ти се връща! :)
Не се чуди повече Лучия!
ОтговорИзтриванеСтава чудно, а зарзавата дори най-много ми хареса.
Добре дошъл Анонимен!
ОтговорИзтриванеИ аз се посмях, благодаря ти! :)
Станаха много вкусни!
ОтговорИзтриванеЕто тези коментари обичам най-много! :)
ОтговорИзтриванеИ аз пак ще ги правя или поне зарзавата.