четвъртък, 5 септември 2013 г.

Ароматни телешки стекчета с къри

.



Продукти:

телешки стекчета дебели около 3 см
няколко клончета къри или розмарин
няколко клончета риган и мащерка
Няколко вида черен пипер счукан съвсем грубо
2-3 сплескани скилидки чесън
около 50 мл зехтин
20 г краве масло
сол на вкус







Начин на приготвяне:

И още една лесна, но за това пък особено вкусна идея за бърз обяд или пък за незабравима вечеря. И тъй като гладните нямат време да четат дългите обяснения минавам направо към спешния случай.

И така, увиваме в една здрава и чиста найлонова торбичка месото заедно с подправките, зехтина и скилидките чесън.




Оставяме го мъничко да се маринира докато се туткаме с подреждането на масата, и след като загреем на последна степен тигана изсипваме най-после съдържанието на торбичката в него.





Пържим котлетите от всяка страна най-много по три минути, като след обръщането пускаме и кравето масло в това общество за да си пусне и то добре аромата.









До колкото познавам душата на типичния българин едно изпълнение " à l'ange " или "rare" няма истински да го очарова и за това, ако не сте свикнали да се наслаждавете на това удоволствие то увеличете времето за пържене с още по 1-2 минути до " медиум" и с още по 1-2 за "well-done" за страна, т.е. съвсем препечено или изсъхнало, както съвсем предпазливо бих казал.

Както виждате за всеки вкус ще успеете да сготвите нещо с един по-точен часовник.

Хайде, налейте си нещо с по-нисък градус и да ви е сладко!






3 коментара:

  1. Драго, у дома сме върли любители на тел стекове, но май ги пека винаги натурални- намазвам ги само с олио и малко водка, все ме е страх да не ги повредя нещо... Но, следв път ще ти се доверя и ще ги мариновам по твоя начин, и ще ги хвърля на скарата....
    С усмивка
    Мария

    ОтговорИзтриване
  2. Точно така Мими. Обикновено и аз пека месо само с олио и солчица, но телешкото стекче си иска поне краве масло с черен пипер. Въпреки, че рецептичката е наистина много приятна само с горните две пак става приказка. Или пък със сметанов сос със зелен пипер... ммм... вече съвсем се обърках, а уж съм вечерял вече. Хайде направи ги така и ела да разкажеш! Стискам ти палци! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравствуйте,

    Хочу представить Вашему вниманию сайт Vcerecepti.ru где наши пользователи могут найти рецепты среди более 70 000 рецептов из блогов и сайтов с рецептами. Наши блоггеры создали Топ Блог Рецептов, где вы найдёте добавленные блоги, да и сможете добавить Ваш собственный. Мы индексируем Ваши рецепты и пользователи смогут найти их при помощи нашей поисковой системы, давая Вам больше трафика. Вам не о чём беспокоится, так как всё на сайте Vcerecepti.ru бесплатно!

    Vcerecepti.ru есть в Швеции, Германии, Англии, Франции и США среди многих других стран. Хотели бы и Вы стать членом нашей большой семьи?

    Мы в вашем распоряжении!
    С уважением,
    Vcerecepti.ru

    ОтговорИзтриване