вторник, 25 февруари 2014 г.

Бяло месо с броколи, сметана и гъби





Продукти:

4 пилешки филета
1 броколи
300 г малки моркови
3 главички шалот
250 г гъби
4 с.л. олио
2 с.л. брашно
200 мл бяло вино
200 мл прясна сметана
сол и черен пипер
1 с.л. зелен пипер








Начин на приготвяне:

 Накъсваме онова зеленото, което италианците наричат броколи на цветчета, заливаме го с гореща подсолена вода и варим на слаб огън 5-6 минути. Прибавяме обелените морковчета и варим всичко заедно още около 240 секунди. Прецеждаме и улавяме в нещо за после бульона.

Сега подгряваме олиото и запечатваме в него филето, а след това го изваждаме, посоляваме и оставяме настрани да ни чака.

В същата мазнина запържваме нарязания шалот, прибавяме гъбите и ги подхвърляме за по-весело нагоре с тигана, като се стараем разбира се след това пак да ги хванем. Ръзбъркваме после вътре брашното и след около една пълна минута гасим с виното и изчакваме за всеобщ ужас да изври алкохола. Добавяме сметаната и мъничко от бульона, посоляваме и намираме още малко търпение докато се посгъсти соса. Заливаме накрая поставените в тавичка зеленчуци с него, подреждаме най-отгоре филето и печем на 180° С около 30 минути. Ръсим с току що счукан черен пипер, сервираме и облизваме лакомо пръсти.

Много вкусно се получава, ако добавите и малко намачкан зелен пипер в сосчето. Аз разбира се по-късно се сетих, така че не го търсете веднага на снимките.

Да ви е сладко!





7 коментара:

  1. Голяма вкусотия и разкошни снимки! Да ти е сладко, Драго! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля, че това е перфектното ястие по моя вкус... Всичко в него ми харесва, как само би ми се усладило... Драго, да ти е сладко сега на теб, а аз все ще си го забъркам. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви другарчета!
    Получи се наистина една слънчева манджичка и съм толкова радостен, че ви хареса!
    До скоро!

    ОтговорИзтриване
  4. Waaaa, много огладнях като го гледам това!

    ОтговорИзтриване
  5. Ама как възбуждат апетита само тези снимки :)
    Жестоки! А ястието е неустоимо вкусно Драго!

    ОтговорИзтриване
  6. Заповядайте, не се срамувайте. Слагайте лигвничетата и да почваме! :)
    Благодаря ви момиченца!

    ОтговорИзтриване