.
Продукти:
За соса
3 скилидки маринован чесън
4 с.л. мед
1 с.л. груба дижонска горчица
2 с.л. фино настърган джинджифил
2 с.л. соев сос
2 с.л. малинов оцет
Освен това
1 с.л. препечен сусам
1 стрък зелен лук
И рабира се
2 патладжана
Начин на приготвяне:
Забъркваме с продуктите сосчето, нарязваме патладжаните така, както някой без работа вече ни е показал на снимките, и преди да ги метнем на скарата ги заливаме обилно с него.
Печем до готовност или докато най-после поредният опит да ги отлепим от грила се окаже що годе успешен.
Сервираме бързо, поливаме отново със сосчето и ако ни остане и мъничко време, гарнираме с лук и поръсваме със сусамени семки.
Една вкусна лятна отпуска и да ви е сладко!
Как изглеждат само.....ще се възползвам от рецептата ти ,Дражко-благодаря ти!
ОтговорИзтриванеИ аз ти благодаря, Живи! Ще ти харесат. :)
ИзтриванеЧудесен патладжан, Драго!
ОтговорИзтриванеИ много отпускарски усмивки!
Мерси Дани! И за теб едно широко усмихнато лято! :)
ИзтриванеВпечатлена съм!
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглеждат :)
Поздрави
При тези снимки как да не го направи това човек, Драго!
ОтговорИзтриванеАма да си ядеш ушите с тоз малинов оцет. Не стига дето заради тебе преди години претърсих София за рибен сос:)) Все нещо такова ще включиш, само да преглъща нервно човек...
Хубава отпуска и за теб!
Любими във всякакъв вариант, ще опитам рецептата! Изглеждат невероятно апетитни!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Драго!
Благодаря ви момичета! В това прекрасно лято това гевезелъче просто трябва да се опита!
ОтговорИзтриванеСигурен съм, че ще ви хареса!
Приятна ми отпуска и до скоро! :)
Драго, чудесно съчетание на вкусове! Хубави летни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Бети!
ИзтриванеЕдно усмихнато лято и на теб ти желая! :)