неделя, 5 април 2015 г.

Пилешки бутчета със зеленчуци и лимонов сос

.


Продукти:

4 пилешки бутчета
5-6 моркова
1-2 глави резене
5-6 стръка зелен лук
1 глава чесън
2-3 клончета розмарин
около 150 мл пилешки бульон 
2-3 бучки краве масло
сол и черен пипер

За соса

150 г шманд или заквасена сметана, но може и прясна
сока на 1/2 лимон
клонче розмарин
сол и бял пипер
нишесте за сгъстяване






Начин на приготвяне:

Ами какво толкова? Всеки знае как се пече пиле със или без зеленчуци, така че едва ли някой ще падне на гърба си от изненада. Измиваме мръвките, обелваме, каквото не искаме и хвърляме всичко останало в една подходяща тавичка.




Заливаме с бульона, поръсваме с маслото, солим на око и печем на 180°С около 50 минути до вкусно златисто-кафяво.




Сега се пляскаме по ръката, ако случайно посегне към кълките и след шумно преглъщане бързо забъркваме соса.
За целта прецеждаме бульона от печенето и го смесваме със сметаната. Кипваме леко с клончето розмарин и сгъстяваме колкото си искаме с нишестето. Овкусяваме едно хубаво със сол, бял пипер и лимона.

Ами това е! На опиталите да им е сладко!



6 коментара:

  1. Отговори
    1. Да, това мога само да го потвърдя Веси. :)
      Благодаря ти!

      Изтриване
  2. Супер изглежда, а снимките са толкова изчистени и в същото време колоритни.
    Морковчетата са се изпекли много добре. Предусещам, че ако са пред мен няма да ми стигне това, което виждам на снимката като бройки моркови.
    Поздрави и прекрасна нова седмица.

    ОтговорИзтриване
  3. О, разбира се Габи, количеството винаги може да се разшири по желание на гладните. :)
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Христос Воскресе,Драго!
    Здраве и късмет ти желая

    ОтговорИзтриване
  5. Воистина воскресе!
    Благодаря Мими! :)

    ОтговорИзтриване