събота, 24 февруари 2018 г.

Телешки стек със сос "Cafe de Paris"

.

Продукти:

4 телешки стека, сол и черен пипер, стръкче розмарин и скилидка чесън

За соса:

200 г краве масло
2 ситно нарязани филенца аншоа
4 , фино нарязани шалота
2 ч.л. накълцани каперси
2 ч.л. горчица
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. коняк
1 ч.л. сушен естрагон
2 ч.л. сос Ворчестър
сол, черен и бял пипер на вкус

100 мл прясна сметана




 Начин на приготвяне:

И отново любимата тема: "Бързо и вкусно с любимата мръвка" и едно фино сосче, което лесно не се забравя. И така, да започнем без увертюра.

Пасираме маслото с всички продукти за соса. Опитваме, доовкусяваме ако е нужно и го поставяме в хладилника за около 30 минути да чака.
През това време разбиваме до втвърдяване сметаната. Отделяме от нея две супени лъжици за после, а останалото загряваме на котлона. Добавяме на малки парчеца маслото и като се стопи разбъркваме предпазливо вътре и останалата сметана.

Ами това е, или както му казват Et voilà. Готов ни е соса.


 За стековете имам чувството, че постоянно се повтарям: По две минути от всяка страна в тигана и според дебелината на 130°С във фурната около 20 минути.





 Bon Appétit и да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар