сряда, 27 май 2020 г.

Как се приготвя най-вкусният ростбиф

.


Продукти за 4 порции:

    2-3 грубо нарязани скилидки чесън
    3-4 клончета мащерка
    3-4 клончета розмарин
    1 ч.л. счукан черен пипер
    4 с.л. зехтин
    1 ч.л. горчица
    1 ч.л. мед
    1 1 кг ростбиф
    1 с.л. гхи
    сол
    черен пипер




Начин на приготвяне:

За да приготвите най-вкусния ростбиф не се изисква никакво умение, а само мъничко знание, което в момента ви го доставям.

Тъй като месото не е от най-нежната част на говедото, се изисква предварителна обработка с марината, както и малко търпение. Това може би не е нищо ново за вас, но с тази марината ви обещавам да примлясвате поне половин час още след ядене.

И така, разбъркваме добре горчицата, меда и зехтина, прибавяме чесъна и нарязаните подправки и мариноваме в тази ароматна вкусотийка между 2 часа и два дена месото.

След това го почистваме грубо от маринатата и го запечатваме от всички страни набързо в мазнина.

После поръсваме със сол и черен пипер и печем на предварително подгрята фурна при 85°С, докато вътрешната температура на месото достигне 55°С. Тогава е точно така, както аз го обичам - сочно и леко розово-червено. Но ако искате, изчакайте просто до 58°С за един също така хубав медиум. Ако е останала марината, можете да я използвате също при печенето.

Който няма кухненски термометър трябва или да си купи такъв, или да се ориентира по други признаци, или да пече просто около 90 минути и да се надява на приятна изненада.

Ами това е. Накрая завиваме месото в алуминево фолио и го оставаме 15 минути на спокойствие, за да си отдъхне от борбата.

Малък тип за гарнитурата:

Намазани със зехтин зелени аспержи, сол, бял пипер и настърган отгоре кашкавал се запичат до златисто на 200°С.



И малък тип за соса с маринован зелен пипер и сметана ще намерите тук.

Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар