петък, 29 май 2020 г.

Шак-шука или неразбъркан миш-маш


Продукти:

3-4 с.л. зехтин
по 1 ч.л. риган и кимион
1 глава лук, ситно нарязан
1/2 свежа чушка, нарязана на кубчета (за по-интересно може и печена)
1 люта чушка, ситно нарязана
1 малка консерва домати
1-2 ч.л. захар
сол и бял пипер
2-3 нарязани скидки чесън
3-4 яйца
1 шепа натрошено сирене
магданоз



Начин на приготвяне:

Ето, че най-после и аз я забърках тази шак-шука. Вкусен селски миш-маш, който някой е забравил да разбърка. И така, четете бързо, защото рецептата е съвсем кратка и бързо ще свърши:

В загрятия зехтин разбъркваме кимиона и ригана, запържваме лука заедно с чушките и гасим всичко с доматите. Добавяме захар, сол и бял пипер и пържим, докато леко се стегне. Ароматизираме с чесъна и чукваме яйцата отгоре. Поръсваме на око с натрошеното сирене и бутаме в на 200°С загрятата фурна за десетина минути.

Толкова беше. Сега ви трябва само малко топъл хляб и борбата може веднага да започне.






2 коментара:

  1. Градско, откога те чакам да я забъркаш :)
    Чудесна и навременна идея ми даваш.
    Поздрави с полъх на море!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз толкова време се чаках, но както виждаш, нищо не се забравя Дани. :)
      С сега сигурно, дори чести ще я правя.
      И за морето съм се наканил. Дано по-скоро да стане!
      Поздрави и от нас Градско!

      Изтриване