сряда, 8 ноември 2023 г.

Лимонова сьомга

 

 

Продукти:

4 филенца от сьомга или сьомгова пъстърва
1/2 лимон нарязан на тънки ½ шайби
3 с.л. лимонов сок
5 с.л. зехтин
3-4-5... скилидки чесън
1 с.л. мед
Сол и черен пипер
3,5 клончета мащерка



 
Начин на приготвяне:

Лесно и вкусно. До 30 минути може да се сервира и до 32 вече я няма. Съотношението на времето за приготвене и ядене винаги ме е удивлявало, но какво да се прави като готвим толкова вкусно.

И така
, първо включваме фурната на 180°С без или на 160°С с въздух да се подгрява. Намазваме с мазнина съда за печене, подреждаме филенцата в него и декорираме акуратно с лимоновите резанчета, с клончета мащерна и с чесъна.

Разбъркваме добре течностите с меда, овкусяваме добре със сол и черен пипер и поливаме дресинга върху рибката.

Бутаме сега тавата във фурната и 20 минути я зяпаме, а после я вадим и веднага нападаме.

Да ви е сладко!

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар