неделя, 16 март 2025 г.

Роле от свински корем или почти Porchetta

 

 

Продукти:

Едно правоъгълно парче обезкостен свински корем с кожата

Разбит зехтин с бяло вино, около 50мл

Подправки:
сол, черен пипер, розмарин, дафинови листа, салвия, семена от резене, чесън на прах

 


 

 Начин на приготвяне:

Тъй като в една истинска поркета трябва да е завито в средата някакво филенце,  реших все пак да си остана поименно при ролето. Комбинацията от подправки, която използвах е италианска, но не е задължителна. Другият път ще я променя със сигурност и публикувам под ново заглавие.

И така,  отделяме кожата от месото с най-острия нож в къщата, като оставяме накрая съвсем тясна част неотделена. Нарязваме месото на ивици без да го прерязваме напълно и го намазваме добре с виното и зехтина.

Сега счукваме всички подправки заедно със солта в хаванче и ги втриваме добре с пръсти в мръвката. После завиваме на руло, като започнем с месото и завършим с кожата. Стягаме здраво с кухненска връв на по един пръст разстояние и поставяме в хладилника покрито с фолио да пренощува.

 

 
 
На другия ден подгряваме грила когато си пожелаем и печем по схемата един час за килограм месо на около 220°С или до поне 75°С вътрешна температура.
 
Това е. Наздраве и да ви е сладко!


 

 Още мръвки в групата за Вкусни мръвки

https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso

 

 

 

 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар