Продукти:
Едно правоъгълно парче обезкостен свински корем с кожата
Разбит зехтин с бяло вино, около 50мл
Подправки:
сол, черен пипер, розмарин, дафинови листа, салвия, семена от резене, чесън на прах
Начин на приготвяне:
Тъй като в една истинска поркета трябва да е завито в средата някакво филенце, реших все пак да си остана поименно при ролето. Комбинацията от подправки, която използвах е италианска, но не е задължителна. Другият път ще я променя със сигурност и публикувам под ново заглавие.
И така, отделяме кожата от месото с най-острия нож в къщата, като оставяме накрая съвсем тясна част неотделена. Нарязваме месото на ивици без да го прерязваме напълно и го намазваме добре с виното и зехтина.
Сега счукваме всички подправки заедно със солта в хаванче и ги втриваме добре с пръсти в мръвката. После завиваме на руло, като започнем с месото и завършим с кожата. Стягаме здраво с кухненска връв на по един пръст разстояние и поставяме в хладилника покрито с фолио да пренощува.
Още мръвки в групата за Вкусни мръвки
https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso
Няма коментари:
Публикуване на коментар