сряда, 8 февруари 2012 г.

Свински дроб с ябълки

.




Продукти за 4 порции:

4 парчета свински дроб
2 ябълки
2 глави лук
сол и черен пипер
10 г краве масло

За картофеното пюре:

400 г картофи
1/8 л прясно мляко
10 г краве масло
1 жълтък
сол
лимонов сок








Начин на приготвяне:

Толкова е лесно, че не може да се вземе дори на сериозно като рецепта. По-скоро една идея как да си разнообразите малко живота.

И така, ето я и нея:

Първо почистваме и нарязваме на четвъртинки или на осминки картофите. Покриваме ги с вода, посоляваме и ги варим с една малка бучка краве масло докато им омекне всяко желание да се съпротивляват. Това трае по правило около 15-20 минути.
Преместваме ги в по-подходящ съд и ги пюрираме заедно с жълтъка и млякото с пасатора като за малко по-апетитно ги освежаваме с няколко капки лимон.








Сега обелваме ябълките, изваждаме им сърцата със съответното приспособление и ги нарязваме заедно с лука на тънки кръгли филийки като напръскваме плодовете с лимонов сок за да си запазят боята. Запържваме ги поотделно после в масло като започваме с лука и свършим с второто.

Накрая набързо се справяме и с дробчето.

Измиваме го, подсушаваме го с хартия като бебешко дупе и го овалваме в брашното.
Пържим го в останалото масло по около 2-3 минути от всяка страна и го посоляваме точно така както си искаме, но накрая защото в противен случай изсъхва.

Ами това е.

Гарнираме в чинийки и го изяждаме.

Да ни е сладко!






12 коментара:

  1. Е, Драго, омая ме с тази рецепта- черен дроб и ябълки (лично аз ще пропусна пърженето- надявам се пак да е вкусно). Чудесно предложение!

    Топла и уютна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Защо пък да не е? :)
    Сърдечни поздрави Краси!

    ОтговорИзтриване
  3. От друг вид дроб съм възхитена от този му начин на приготвяне. Надявам се този да е също толкова вкусен....Но снимките май ще ме убедят и няма да има нужда да се надявам;)

    ОтговорИзтриване
  4. Недей!
    Вкусно е колкото и е лесно. :)
    Благодаря Мъхче!

    ОтговорИзтриване
  5. Я, май сме на една вълна:) Днес правих пържен дроб , накиснат в прясно мляко:) За другия път ще имам предвид ябълките! Чудесни снимки, както винаги! Имате ли сняг там?

    ОтговорИзтриване
  6. Ами какво да ти кажа Траяна? Студ си имаме колкото искаш и дори още толкова, но снежинките са толкова оскъдни, че можеш да бреброиш преди още да паднат.
    Общо взето не се оплаквам. Парното си върви и слънцето грее. :)
    Иден усмихнат ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Нахраних си всички сетива.Само стомахчето не, но явно ще трябва да се заема с този дроб и аз :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И няма никак да сбъркаш Кайти. ;) Да ти е сладко!

      Изтриване
    2. Чудесна рецепта приготвих я уникално супер

      Изтриване
    3. Благодаря ти Зар Ьарий!
      Явно и ти си фен на "Барзо,вкусно и лесно". :)

      Изтриване