.
Продукти:
Свежа стегната римска салата (марула)
Овче или козе сирене
домати
зехтин и лимонов сок
сол, черен пипер, мащерка или риган
мъничко чесън
Начин на приготвяне:
Хайде, не се бавете! Сезона на скарата започна вече отдавна. Вчера имаше мръвки, но това го знае всеки. Ето ви сега нещо, което е толкова вкусно и толкова лесно, че просто е трудно да се досети човек за да го направи. Или както е казал народа: "Малко се иска, но навреме да дойде."
Не, не го чакайте! Аз ще ви го подскажа.
Разрязваме на дълго салатата и я намазваме отвсякъде с олио. Посоляваме леко и я хвърляме с разрязаната страна на горещата скара. С нарязаните на шайби домати повтаряме номера. Две-три минути са напълно достатъчни, но за всеки случай печем, докато се отпечатат добре ребрата на скарата.
Поставяме сега доматите върху салатата, натрошаваме сиренце, поливаме със зехтин и лимон и поръсваме с подправките. Накрая задължително ароматизираме с тънки люспички чесън и сервираме на ококорените на масата.
Едно неповторимо хрупкаво удоволствие с аромата на лято.
Да ви е сладко!
Драго, придърпвам си едничко, да знаеш! Ама тооооооолкова вкусно изглежда! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна седмица. :)
Мерси Гери!
ОтговорИзтриванеТопли поздрави и за теб!
Оооо, Драго, пак изкушаваш!! Какви снимки си направил само - всичко оживява и даже се усеща аромата на тази салатка, как да не се пресегне човек и да си бодне парченце!?!? :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасна нова седмица!!
Заповядай,но тя не е за боцкане Руми. Хваща се с ръчичка и се изхрусква до края. Да ти е сладко. :-)
ОтговорИзтриване