неделя, 8 юни 2014 г.

Бяла марула на скара

.



Продукти:

Свежите сърца на бяла марула (римска салата)
Овче или козе сирене
домати нарязани на шайби
зехтин и лимонов сок
сол, черен пипер, мащерка или риган
мъничко чесън






Начин на приготвяне:

Няма нищо по-вкусно от мръвка на скара, но малко хора знаят, че меже може да си приготвим и салатата за аперитива на него.

За целта разрязваме на дълго марулките и ги поливаме отвсякъде със зехтин. Посоляваме леко и ги поставяме с разрязаната страна върху горещата скара. Запичаме по същия начин доматите. Две-три минути са напълно достатъчни, но за всеки случай печем, докато се отпечатат добре ребрата на скарата.

Обръщаме марулата и поставяме доматите върху нея, натрошаваме сиренце, поливаме със зехтин и лимон, и поръсваме с подправките. Накрая задължително ароматизираме с тънки люспички чесън и сервираме на ококорените гости на масата.

Едно неповторимо хрупкаво удоволствие с аромата на лято.


Наздраве и да ви е сладко!




4 коментара:

  1. Драго, придърпвам си едничко, да знаеш! Ама тооооооолкова вкусно изглежда! :)
    Поздрави и успешна седмица. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси Гери!
    Топли поздрави и за теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Оооо, Драго, пак изкушаваш!! Какви снимки си направил само - всичко оживява и даже се усеща аромата на тази салатка, как да не се пресегне човек и да си бодне парченце!?!? :)
    Поздрави и прекрасна нова седмица!!

    ОтговорИзтриване
  4. Заповядай,но тя не е за боцкане Руми. Хваща се с ръчичка и се изхрусква до края. Да ти е сладко. :-)

    ОтговорИзтриване