неделя, 8 юни 2014 г.

Римска салата на скара

.



Продукти:

Свежа стегната римска салата (марула)
Овче или козе сирене
домати
зехтин и лимонов сок
сол, черен пипер, мащерка или риган
мъничко чесън







Начин на приготвяне:

Хайде, не се бавете! Сезона на скарата започна вече отдавна. Вчера имаше мръвки, но това го знае всеки. Ето ви сега нещо, което е толкова вкусно и толкова лесно, че просто е трудно да се досети човек за да го направи.  Или както е казал народа: "Малко се иска, но навреме да дойде."
Не, не го чакайте! Аз ще ви го подскажа.

Разрязваме на дълго салатата и я намазваме отвсякъде с олио. Посоляваме леко и я хвърляме с разрязаната страна на горещата скара. С нарязаните на шайби домати повтаряме номера. Две-три минути са напълно достатъчни, но за всеки случай печем, докато се отпечатат добре ребрата на скарата.

Поставяме сега доматите върху салатата, натрошаваме сиренце, поливаме със зехтин и лимон и поръсваме с подправките. Накрая задължително ароматизираме с тънки люспички чесън и сервираме на ококорените на масата.

Едно неповторимо хрупкаво удоволствие с аромата на лято.
Да ви е сладко!





4 коментара:

  1. Драго, придърпвам си едничко, да знаеш! Ама тооооооолкова вкусно изглежда! :)
    Поздрави и успешна седмица. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси Гери!
    Топли поздрави и за теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Оооо, Драго, пак изкушаваш!! Какви снимки си направил само - всичко оживява и даже се усеща аромата на тази салатка, как да не се пресегне човек и да си бодне парченце!?!? :)
    Поздрави и прекрасна нова седмица!!

    ОтговорИзтриване
  4. Заповядай,но тя не е за боцкане Руми. Хваща се с ръчичка и се изхрусква до края. Да ти е сладко. :-)

    ОтговорИзтриване